Vrouwelijke empowerment voor de waardigheid van vrouwen

Empowerment van vrouwen is de sleutel tot het vergroten van het gevoel van eigenwaarde, het herstellen van de menselijke waardigheid en het verbeteren van de situatie van vrouwen in de wereld.
Door de geschiedenis heen is de rol van vrouwen gebagatelliseerd, belachelijk gemaakt en soms uit het geheugen gewist. Op dit moment lees ik het boek «US Stories of Women and Something More» van Rosa Montero, waarin dit idee wordt benadrukt. Vrouwen die een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis markeerden en werden uitgesloten van de geschiedenisboeken vanwege conventioneel gedrag en vooroordelen.

Eeuwenlang is er op de mens neergekeken op de meeste gebieden van menselijke ontwikkeling. We werden uitgesloten van het sociale leven, werk, beroofd van vrijheid en onderwijs, onderworpen als slaven en ondergeschikten van mensen. Meisjes mochten niet studeren, werken of stemmen; en intelligente vrouwen werden beschouwd als een straf voor hun echtgenoten, kinderen en de wereld.

In de eenentwintigste eeuw is de volledige uitoefening van vrouwenrechten niet mogelijk, aangezien de wetten en culturen van verschillende landen vrouwen reguleren en beperken tot de onderdrukking van hun rechten en discriminatie, verbannen naar een secundaire positie ten opzichte van mannen. .

Onderdrukking van de rechten en discriminatie van vrouwen in de wereld
In het Midden-Oosten moeten vrouwen volgens de wet nog steeds toestemming krijgen van de man om een ​​auto te kopen, te werken of te studeren aan de universiteit, hoewel ze niet vrij toegang hebben tot de studiecatalogus zoals elke man in hun land, omdat tegelijkertijd , kunnen ze geen enkele functie vervullen waarvoor ze zijn opgeleid.

De "voogdijwet" verbiedt vrouwen om een ​​paspoort te verkrijgen, naar het buitenland te reizen, uit de gevangenis te komen, te trouwen, te scheiden of een operatie te ondergaan zonder toestemming van hun "voogd". Deze man zorgt voor hen voor het leven en neemt al zijn beslissingen voor hen. Verkrachting in het huwelijk is legaal en het woord van een man is tweemaal dat van een vrouw waard.

Example blog post
Example blog post
Example blog post