Sociale media als hulpmiddel om vrouwen sterker te maken

Wat is de impact van sociale netwerken als middel om de empowerment van vrouwen te bevorderen en te versterken?

De bekrachtiging van zijn
Wanneer vrouwen zich sterk voelen, kunnen we positieve veranderingen in ons leven teweegbrengen; Het is de motor om te bereiken wat we voorstellen en dat stelt ons in staat om elke situatie die op ons pad komt te transformeren, of het nu op persoonlijk of professioneel niveau is, en dat drijft ons om vooruit te komen.

Vrouwelijke empowerment, die verder gaat dan "in de mode zijn", heeft een veel diepere betekenis, waarbij vrouwen zich blijven verenigen in een "wereldwijde mars" die hun stem naar elk deel van de wereld brengt door middel van kunst, film, theater, schrijven en internet, zoals een herinnering dat er nog veel te bereiken is.

Sociale media spelen een sleutelrol in deze beweging als een krachtig middel voor empowerment voor ons.

Er zijn veel gesprekken, discussies, standpunten en empowermentcampagnes op sociale netwerken die het mogelijk hebben gemaakt om schendingen van vrouwenrechten gemakkelijk te verspreiden en de afstanden te verkorten om onze stemmen vanuit elke hoek van de wereld te verenigen. Maar ze zijn ook een middel om ons leven en onze manier van denken te verrijken.

Toegang tot informatie en communicatie geeft ons kracht. Het gebruik van internet en sociale netwerken betekent een kans voor groei en verdediging voor vrouwen; Het stelt ons in staat om dichterbij te komen en om te gaan met ons eigen geslacht om onszelf te verrijken, om onze realiteit te kennen en te laten zien, ze geven ons een stem en kracht. We hebben (letterlijk) de macht in handen om ons leven en dat van andere vrouwen te transformeren.

Sociale netwerken helpen ons om te strijden voor gendergelijkheid en om de loonkloof, schendingen van onze rechten en gevallen van gendergeweld waarvan velen van ons het slachtoffer zijn geworden, te melden. Een voorbeeld hiervan is #MeToo, de campagne die viraal ging op sociale netwerken om seksuele intimidatie en misbruik aan de kaak te stellen.

Dit initiatief is ontstaan ​​uit het volk voor het volk, naar aanleiding van de beschuldigingen aan het adres van producer Harvey Weinstein. Actrice Allysa Milano was de eerste die vrouwen over de hele wereld die seksueel zijn lastiggevallen of misbruikt aanmoedigde om haar verhalen te delen met de hashtag "Me Too" op Twitter. Sinds de publicatie is de hashtag meer dan twee miljoen keer gebruikt en is het erin geslaagd om de omvang van het probleem aan te tonen waarmee meisjes en vrouwen over de hele wereld worden geconfronteerd.

Sociale netwerken om jonge meiden te onderwijzen en empoweren We moeten meisjes en adolescenten die op sociale media zitten, empoweren. We moeten ze bereiken om ze te leren dat geweld niet normaal is en dat ze er niet aan hoeven te wennen, dat ze rechten hebben, dat ze hun mond niet hoeven te houden. Ze moeten zelfliefde, zelfrespect, eerlijkheid, feminisme, machismo leren. Ze moeten door middel van technologie worden voorzien van kennis en informatie.

Voor dit alles nodig ik je uit om informatie op sociale netwerken te lezen en te delen voor debat, vragen, voor empowerment van vrouwen, en dat we onze stemmen bundelen om verandering teweeg te brengen en meer overwinningen te behalen. Het is noodzakelijk om onze capaciteiten op individueel en collectief niveau te erkennen en te versterken om de manier van denken en de manier van leven van alle meisjes en vrouwen in de wereld te transformeren. Dat is mijn doel! Laten we deze boodschap verspreiden voor het welzijn van meer vrouwen. Onthoud dat de meest effectieve manier is om bij onszelf te beginnen, vanuit onze individualiteit.