FAQs

V. WELKE BETAALMETHODEN ACCEPTEERT U?
We accepteren alle gangbare creditcards (VISA, Mastercard, AMEX) en PayPal-betalingen. We accepteren geen persoonlijke cheques, postwissels, directe bankoverschrijvingen, pinbetalingen of onder rembours.

V. HOE VEILIG IS MIJN ONLINE BESTELLING?
Wanneer u online koopt met uw creditcard, wordt al uw informatie ingevoerd op een SSL-beveiligde webpagina. Uw informatie wordt vervolgens SSL-gecodeerd en rechtstreeks naar het netwerk van onze creditcardaanbieder verzonden, waar uw kaart en transactie worden geautoriseerd en goedgekeurd. Uw creditcardgegevens worden niet op onze servers opgeslagen.

V. HOE KAN IK MIJN BESTELLING WIJZIGEN OF ANNULEREN?
We behouden ons het recht voor om op elk moment na ontvangst van de bestelling de bestelling, of een deel daarvan, naar eigen goeddunken te accepteren of te weigeren, zelfs nadat de klant een orderbevestiging heeft ontvangen of nadat de creditcard is geautoriseerd. Als de creditcard al is geautoriseerd voor de aankoop en de bestelling wordt geannuleerd, geven we een tegoed op de oorspronkelijke betalingsmethode.

Elke annulering die wordt gemaakt nadat een bestelling is geplaatst, is onderhevig aan annuleringskosten van $ 0,5, ongeacht het tijdstip waarop de bestelling is geplaatst (zelfs als het slechts een seconde later is), aangezien de verkoper/creditcard ons een vergoeding in rekening brengt voor annuleringen.

Houd er rekening mee dat bestellingen die al zijn verpakt of verzonden, niet kunnen worden geannuleerd.

V. WANNEER KOMT MIJN BESTELLING AAN?
De levertijd is gebaseerd op de verzendoptie die je hebt gekozen. Zodra de bestelling is verzonden, zullen we uw trackinginformatie de volgende dag e-mailen, aangezien trackinginformatie over het algemeen beschikbaar komt 24 uur nadat we de bestelling hebben verzonden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen veroorzaakt door de douane in uw land.

V. KAN IK MEERDERE KORTINGSCODES IN ÉÉN BESTELLING GEBRUIKEN?
Promotie- en kortingscodes kunnen niet worden gebruikt in combinatie met andere promoties en kortingen, tenzij anders vermeld.

V. MOET IK EEN ACCOUNT HEBBEN OM TE BESTELLEN?
Nee, u kunt ook als gast een bestelling plaatsen. Maar er zijn enkele voordelen als u een account bij ons heeft:

Snel afrekenproces
Bekijk eenvoudig uw bestelstatus en bestelgeschiedenis
Ontvang updates over onze nieuwe releases en speciale promoties